Caltex Refinery Annex Building

Office: Queensland
Sector: Commercial Science/Industrial
Value: $1.7M
Client: Caltex

Consultants:

MacPhail & Sproul Architects
BG Consultants
Wood & Grieve

 

Caltex Refinery Annex Building

Kane Constructions was awarded this $2 million project in mid-2012 following a competitive tender process.

The project consisted of a refurbishment to the existing Central Control Building Annex at the Caltex Refinery which contains the change rooms, amenities and kitchen facilities for the refinery operators and contractors. The new external works included fortifying the blast resistance of the existing building through the construction of precast concrete panel walls around the perimeter of the Annex and a new roof to fully enclose the building. Internal works included construction of a new mezzanine plant deck for mechanical equipment and the fit out of new bathroom, change room and kitchen facilities and new office space.

Being within the refinery ‘blast zone’, the building contained unique structural design aspects and building technology to ensure it met the strict conditions of the blast resistance report. The refurbishment works took place adjacent to the central operations building of the refinery and works have been constantly coordinated with Caltex operators to avoid disruption to refinery operations.

 

Return to Projects